Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Davvi-Suoma sosiálasuorggi máhttinguovddáš

Tâʹvv-Lääʹddjânnam sosiaalsueʹrj siltteemkõõskõs

Tave-Suomâ sosiaalsyergi mättimkuávdáš

Etusivu - eKollega

       

Käytätkö työssäsi etätapaamisia/-vastaanottoja? Vastaa kyselyyn ja vaikuta etävastaanottojen kehittämiseen

Kysely on tarkoitettu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille, jotka käyttävät eKollegan kautta järjestettäviä tietoturvallisia etätapaamisia/-vastaanottoja. Vastausaikaa on 21.4.2025 saakka.  Lue lisää ja vastaa kyselyyn täältä.

Lapha Raskausdiabetes -digihoitopolku käyttöön Ranualla ja Rovaniemellä

Lapin hyvinvointialueella on otettu käyttöön uusi Lapha Raskausdiabetes -digihoitopolku, joka tukee raskausdiabeteksen hoitoa neuvolasta erikoissairaanhoitoon asti. Palvelu tarjoaa asiakkaalle ajantasaista tietoa ja mahdollisuuden yhteydenpitoon ammattilaisen kanssa joustavasti ja turvallisesti. Lue lisää täältä.

Uusi raportti avovastaanoton avainluvuista on avattu Laphan intranetin PowerBI-alustalle

Raportti mahdollistaa mittaustulosten selkeän ja havainnollistavan katsomisen. Työkalu tarjoaa ajantasaista tietoa niin yksikkö- kuin koko hyvinvointialueen tasolla. Tämä mahdollistaa vaikuttavuuden entistä paremman seurannan ja kehittämisen. Kehittämistyön on mahdollistanut Vasa 2- hanke.  Lue lisää täältä.

Webinaaritallenteet mielenterveys- ja riippuvuuspalveluista nyt katsottavissa

VASA2-hankkeen järjestämien mielenterveys- ja riippuvuusteemaisten webinaarien tallenteet sekä lisämateriaalit on nyt koottu eKollegaan. Materiaalit tukevat ammattilaisten osaamista ja täydentyvät kevään aikana – käy tutustumassa! Lue lisää täältä.

25.4.2025 Hytetu-aamukahvit: Elintapaohjauksen ajankohtaiskatsaus

Aamukahvien aiheet ovat ajankohtaisia nostoja koskien alueellista, kuntatason, järjestöjen ja muiden sidosryhmien hyvinvoinnin, terveyden ja turvallisuuden edistämistä. Lue lisää täältä!

Ilmoittaudu Turvallisen tilan koulutukseen 30.4. mennessä

Koulutuksessa keskitytään pohtimaan sitä, miten turvallinen tila ja kulttuurisensitiivisyys kohtaavat ja asettuvat  osaksi kehittäjäasiakastoimintaa. Lue lisää ja ilmoittaudu täältä

Pohjois-Suomen sosiaalialan osaamiskeskus

Olemme Pohjois-Suomen alueella toimiva sosiaalialan kehittämisorganisaatio. Teemme kehittämistä yhdessä kuntien, oppilaitosten, järjestöjen sekä palveluiden käyttäjien kanssa. Toimintamme pohjautuu sosiaalialan osaamiskeskuksia koskevaan lakiin ja asetukseen. Poske on aloittanut toimintansa 2001 ja vuosien varrella toiminnan painopisteiksi ovat muotoutuneet erityisesti sosiaalityön, sosiaalialan konsultaation ja teknologian kehittäminen sekä hyvinvointistrateginen työ ja arviointi. Lisäksi Posken valtakunnallinen eritystehtävä on saamenkielisten ja –kulttuuriin pohjautuvien palveluiden kehittäminen yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Posken hankkeet

HOP – hyvinvointia, osallisuutta ja pärjäämistä

Hankkeessa kehitetään, testataan ja pilotoidaan työmenetelmiä ja välineitä haastavassa tilanteessä elävien hyvinvoinnin, osallisuuden sekä taloudellisen tilanteen parantamiseksi. Hanke tuottaa tietoa ja lisää ymmärrystä taloudellisesta huono-osaisuudesta sekä tutkii ja kehittää yhteistyössä työmenetelmiä ja -välineitä. Lisäksi toteutetaan kehittäjäasiakasvalmennusta raha-asioiden haasteita kohdanneille henkilöille.

Lue lisää hankkeesta

 

VASA2 – Vahva sote Lapin hyvinvointialueelle

Hankkeen tavoitteena on pitkävaikutteinen kehittäminen, jonka avulla vastataan koronapandemian aiheuttamiin haasteisiin. Kehitämme Lapin hyvinvointialueen sote-palvelujen saatavuutta ja hoitoon pääsyä. Hankkeen toimenpiteistä hyötyvät lappilaiset palveluiden käyttäjät.  

Lue lisää hankkeesta

 

Kaksi kättä pitelee toisiinsa sopivia palapelin paloja vihreällä nurmella.